Laat taal ontwikkelen // Gestalt taalontwikkeling // Een minder bekende weg naar taal

Wie ben ik?

Ik ben Isabel Witters, ik ben logopediste. Al meer dan 20 jaar werk ik met kinderen met ontwikkelingsstoornissen en autisme.

Luister hier naar de podcastaflevering van ‘Vanzelfsprekend’ waar ik vertel over gestalt taalontwikkeling

De taalontwikkeling van deze kindjes komt vaak moeilijk op gang of loopt gewoon anders

Meer over mij

Achtergrond

Ik studeerde af aan de K.U. Leuven in 1998 en ben me blijven bijscholen, om me steeds beter te kunnen afstemmen op mijn doelgroep. Zo kwam ik ook terecht bij Marge Blancs ‘Natural Language Acquisition (NLA)’, een referentiekader voor Gestalt Taalontwikkeling, en volgde ik er cursussen over. Het onderwerp liet me niet los omdat het veel antwoorden biedt op de typische ‘struikelblokken’ in de taalontwikkeling bij kinderen met o.a. autisme. Ondertussen heb ik de eer om deel uit te maken van een internationaal team met Marge Blancs om informatie over ‘Natural Language Acquisition’ te vertalen en uit te werken.

Drijfveer

Naast mijn job als logopediste wil ik mijn know-how doorgeven aan andere mensen die beroepshalve of persoonlijke in contact komen met deze doelgroep. Taal speelt een heel belangrijke rol in ons leven. We gebruiken taal om te communiceren, voor onze denkprocessen, als middel om te leren. Iedereen heeft recht om taal te leren volgens zijn eigen leerstijl, voorkeuren, mogelijkheden en sterktes. Het is een boeiende tocht samen met onze kindjes!

Wat vinden de ouders van de coaching?

Klaar om meer te weten?

Registreer je vandaag nog via de website en krijg toegang tot mijn online cursussen